Разумков скликав позачергову Раду, щоб звернутися до Конгресу США

Парламент розгляне звернення до Конгресу про надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО

Фото: Андрій Нестеренко

Засідання збирається на вимогу 153 нардепів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання 8 вересня для прийняття звернення щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО. Про це повідомила прессекретарка спікера парламенту Ольга Туній у Facebook.

На порядку денному – проєкт постанови про звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA) (№5380).

Відомо, що засідання збирається на вимогу 153 нардепів. Воно розпочнеться відразу після завершення чергового. Постанову про звернення до США зареєстрував нардеп від «Євросолідарності» Олексій Гончаренко.

У пояснювальній записці вказується, що метою постанови є «задіяння механізмів стратегічних безпекових гарантій для забезпечення територіальної цілісності держави та отримання належної міжнародної воєнної допомоги».

Як відомо, Кремль називає «загрозою» прагнення України в НАТО.

Також Кремль вважає, що Україна і США «дружать проти Росії».

Нагадаємо, Штати підтримують прагнення України стати частиною НАТО.

Як відомо, 7 вересня голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив шосту сесію парламенту дев’ятого скликання.

Напередодні спікер Ради Дмитро Разумков анонсував обмеження для журналістів у Раді. На другий поверх пускатимуть до 40 журналістів по спеціальних картках.

Також у «Слузі народу» розповіли деталі відставок в уряді у вересні.