Прощання з Іриною Фаріон. Пряма трансляція

Львів готується проводжати Ірину Фаріон
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

До Львова прибувають громадяни з усіх куточків України

Сьогодні мешканці та гості Львова прощаються з народною депутаткою VII скликання, мовознавицею Іриною Фаріон. «Главком» веде трансляцію.

13:10. До Львова прибувають автобуси та громадяни з усіх куточків України, щоб попрощатися з Іриною Фаріон.

фото: Павло Вуєць/glavcom.com

У місті приспущені прапори із жалобними стрічками.

фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

Похорон розпочався з прощальної панахиди у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, де зібралися рідні, друзі, колеги, військові та небайдужі львів'яни. Серед них є й однопартійці Фаріон: лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок та інші колишні депутати.

Похорон Фаріон розпочнеться з прощальної панахиди у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua
Похорон Фаріон розпочнеться з прощальної панахиди у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

Роксолана Хмара, дружина покійного дисидента Степана Хмари, також прийшла на похорон Ірини Фаріон.

«Я зараз у Львові, на Божественній Літургії. Скоро почнеться чин похорону і прощання з Іриною Фаріон. Усе розпочалося вчора, 21 липня, але людей було страшенно багато. Тому прощання і останнє цілування в Гарнізонному Храмі продовжилося і сьогодні, 22 липня.

Люди збираються стрімко, багато преси, і, як видно, охорони. Чоловіки в чорних сорочках з кмітливим поглядом стоять по периметру і придивляються до людей. Декількох уже вивели з Храму», – написала Роксолана Хмара о 13:42 у фейсбуці.

14:00. Труну несуть до гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла.

фото: Павло Вуєць/glavcom.ua
Поховають Ірину Фаріон на Личаківському кладовищі
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

14:37 – завершилася молитва, починають формуватися колони для процесії на Личаківське кладовище.

14:47 – домовину із Фаріон винесли з храму.

15:00 – Траурна процесія з труною Ірини Фаріон рушила з Гарнізонного храму на Личаківський цвинтар. Процесія скандує «Мова має значення». 

Колишній народний депутат від «Свободи» Юрій Михальчишин (у центрі)
фото: glavcom.ua

Кореспондент «Главкома» повідомив, що до процесії прибула швидка допомога. Ймовірно, людям стало погано через сильну спеку. 

Людям стало погано на прощанні з Іриною Фаріон
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

15:20 – Траурна процесія з труною Ірини Фаріон продовжує рух з Гарнізонного храму на Личаківський цвинтар. У Львові у звʼязку з траурною процесією по маршруту колони через вул. Пекарську до Личаківського кладовища вулиці перекриті. Люди плачуть і скандують «мова має значення».

Ексвіцеспікер ВР Руслан Кошулинський на прощанні з Фаріон
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

Кореспондент «Главкома» передає, що траурна процесія з труною Ірини Фаріон несе плакати із цитатами мовознавиці та скандує «Мова має значення».

«Коли українці зрозуміють істину, мовою Фаріон говоритимуть мільйони!», – йдеться на плакаті.

Люди тримають плакати із цитатами Фаріон
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

«Суть не в тому, що я радикальна. Суть у тому, що суспільство виросло до свого національного самоусвідомлення», – йдеться на плакаті.

Люди тримають плакати із цитатами Фаріон
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

Люди йдуть із плакатом, на якому написана цитата Ірини Фаріон: «Я не боюся своєї смерті. Бо такі як я своєю смертю не вмирають».

«Ірина Фаріон – сучасний провідник української нації. Біда в тому, що українці не можуть розпізнати таких вчасно!», – йдеться на іншому плакаті.

Люди тримають плакати із цитатами Фаріон
фото: Павло Вуєць/glavcom.ua

Траурна процесія з труною Ірини Фаріон продовжує рух з Гарнізонного храму на Личаківський цвинтар та скандує «мова має значення».

15:50 – Траурна процесія прийшла на Личаківський цвинтар.

«Вистріл не у твою скроню, а в українську націю. Всі твої вороги боялися тебе, але ти не боялася нікого. Можна фізично знищити лідера, але саму ідею не знищиш. Наша справа – помститися вбивцям і замовникам», – голова політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Олег Тягнибок на прощальній церемонії із Фаріон

Нагадаємо, що церемонія прощання з Іриною Фаріон відбулася у Львові в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла 21 липня. Вона мала тривати до 22:00, однак тисячі людей продовжували стояти в черзі аж до комендантської години, щоб попрощатися з мовознавицею

Поховають Ірину Фаріон на Личаківському кладовищі на центральній алеї (поле 22) неподалік могили Володимира Івасюка.

Як відомо, ввечері 19 липня колишня депутатка та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху. Лікарі провели операцію первинної хірургічної обробки рани голови та продовжували боротися за життя пораненої. Однак стан Фаріон був критичний.

На Ірину Фаріон було здійснено замах у Львові. Увечері 19 липня у неї стріляв невідомий. Замах відбувся на вул. Масарика у Львові. Саме там жильці нібито помічали протягом тижня молодого хлопця. До слова, сусіди Фаріон описали її вбивцю

Як повідомлялося, поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства Ірини Фаріон.

Читайте також: