Беленюк із травмою здобув дев'яту медаль Олімпіади в Токіо

Жан Беленюк в чудовому стилі здобув перемогу в півфіналі
Фото з відкритих джерел

Лідер збірної України вийшов у фінал Ігор-2020

Борець греко-римського стилю Жан Беленюк вийшов до фіналу Олімпіади в Токіо. В півфіналі українець, дворазовий чемпіон світу і срібний призер Ігор у Ріо-2016, боровся с хорватом Іваном Хуклеком і спочатку поступався одним балом. Проте згодом провів блискучу атаку і заробив одразу сім балів! Втримати переможний рахунок з його досвідом проблем не склало.

«Це дуже важкий шлях був, – сказав після сутички Жан. – І в підготовці, і вже в Токіо. Не буду говорити про свою травму. Розкажу пізніше. Тільки віра тренера допомогла мені досягти цього результату. Дуже виснажений після трьох поєдинків. Не тільки фізично, але й психологічно. П'ять років від мене чекали цього виступу. Дякую Богові і вболівальникам!

У фіналі у мене буде знайомий суперник. Ми зустрічалися разів з десять, і жодного разу я не поступився. Сподіваюся, так буде і у середу».

Після сутички Жан трохи полежав, тримаючись за праве плече. Як писав «Главком», перед Іграми Беленюк зазнав травми на тренуванні.

Перед Жаном Беленюком до фіналу вийшов Парвіз Насібов.

Срібну нагороду в скарбничку збірної України поклав плавець Михайло Романчук. На дистанції 1500 метрів вільним стилем він трохи більше однієї секунди поступився американцю Роберту Фінке. В активі Михайла також бронзова нагорода на дистанції 800 метрів.

Раніше наші спортсмени виграли п'ять бронзових медалей. Відзначалися дзюдоїстка Дарина Білодід, шпажист Ігор Рейзлін, стрільці Олена Костевич та Олег Омельчук, а також тенісистка Еліна Світоліна.

Гарантував собі медаль і боксер Олександр Хижняк, який вийшов до півфіналу.