Скандал навколо легкоатлетки Тімановської. Білоруска розповіла, як потрапила у лещата режиму Лукашенка

Скандал навколо легкоатлетки Тімановської. Білоруска розповіла, як потрапила у лещата режиму Лукашенка
Христина Тімановська ночувала в аеропорту
Фото з відкритих джерел

Білоруська спортсменка провела ніч в аеропорту

Легкоатлетка Христина Тімановська, яку керівники білоруської делегації намагалися передчасно відправити з Олімпіади додому розповіла, чому виник конфлікт.

Напередодні головний тренер національної команди Юрій Моїсевіч просив бігунку знятися з дистанції 200 метрів, на яку її було заявлено. А в другій половині дня 1 серпня від неї зажадали за дві години зібрати речі і виїхати в аеропорт.

«Прийшов психолог, який робив спроби зі мною розмовляти. Він намагався поставити себе на моє місце, а мене – на його. Сідав і робив вигляд, що він – це я. І він грав роль, ніби я сиджу в кабінеті міністра спорту і кажу: «Так, я винна, сама ініціювала цю зустріч». Навіщо він це робив, я взагалі не зрозуміла.

Я почала складати речі, до мене кожні 10 хвилин підходили і перевіряли, чи скоро я зберуся. Я збирала речі півтори години, намагалася максимально зволікати. Листувалася з чоловіком, з родичами, ми думали, що робити, куди звертатися. Вирішили, що приїду в аеропорт, а там піду до поліції. Так, зрештою, і зробила», – розповіла Крістіна «Трибуні».

Тімановській навіть не пояснили, чому вона має залишити Токіо. Їй повідомили, що рішення ухвалили на найвищому рівні.

«Як мені сказав Моїсевіч, це питання вже не на рівні федерації легкої атлетики, не на рівні міністерства спорту, а рівнем вище. Що мене слід ліквідувати з Олімпіади, повернути додому, бо я заважаю команді виступати. Мене потрібно прибрати, щоб всі заспокоїлися і змагалися далі. І це навіть попри те, що завтра я мала бігти 200 метрів», – розповіла Тімановська.

Христина Тімановська мала виступити на Олімпійських іграх на дистанції 200 метрів. Уже в Японії бігунку несподівано долучили до складу естафети 4х400 метрів. У соцмережах спортсменка обурилася несподіваним тренерським рішенням, бо не спеціалізується на цій дистанції. В результаті її спробували депортувати на батьківщину, відкликавши заявку на участь в Іграх. НОК Білорусі пояснив своє рішення «емоційно-психологічним станом» легкоатлетки.

У ситуації розбирається Міжнародний олімпійський комітет. Він уже звернувся до білоруського НОК з вимогою дати вичерпні пояснення з приводу подій із легкоатлеткою.

До справи Тімановської разом із японською поліцією долучилося Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Наразі спортсменка, як повідомляє пресслужба МОК, перебуває під захистом японської влади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: