Володимир Бондаренко: Вчорашня бійка - це була спільна акція «регіонів» і Литвина

Володимир Бондаренко: Вчорашня бійка - це була спільна акція «регіонів» і Литвина

Учасник учорашньої бійки в парламенті, народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко розповідав журналістам про вечірні події у сесійній залі.

Учасник учорашньої бійки в парламенті, народний депутат від БЮТ Володимир Бондаренко розповідав журналістам про вечірні події у сесійній залі.

- Чому вам так і не наклали гіпс? Казали, що у вас перелом?

- Та ні, я не захотів. (Демонструє праву руку, на зовнішній частині долоні велика гематома – ред.). Там забиті хрящі, крововилив. Але розумієте, не хочеться на Новий рік бути з гіпсом.

- А як почуваються ваші колеги?

- Деякі погано, деякі дуже погано. При обстеженні двох з них я був присутній особисто. У Михайла Волинця рана на черепі 17 см. Ще я бачив у нього синці на руках і ногах. Але особливо обурює те, що сталося з Юрієм Гнаткевичем, 72-річним професором і інтелігентною людиною. Він ніколи нікому слова поганого не сказав! Його згамселили так, що у нього тріснула штучна щелепа і піднявся тиск до 280 на 100. Це просто нежиттєвий тиск! Але, наскільки я знаю, його вдалося трохи збити. Що стосується інших наших колег, то Микола Петрук знаходиться у військовому госпіталі з розсіченою головою, Василь Кравчук перебуває в Феофанії, крім того, були забої у Євгена Суслова.

- Чому ви не підготувалися до нападу? Адже про силовий варіант говорили всі.

- Ми це передбачали. Андрій Кожем’якін кричав журналістам, аби вони не йшли, бо скоро буде бійка. Але що нам було робити? Брати кийки і битися, як вони? Ми думали, що добре забарикадувалися, і двері ніхто не відкриє. Але їм допомогли хлопці з УДО і відкрили двері. Зрозуміло, що без вказівки Литвина вони б цього не зробили. Значить, це була спільна акція Партії регіонів і Литвина. Я знаю, про що говорю. Сьогодні я запропонував провести експеримент. Нехай охорона закриє двері на ключ, а чотири здорових мужика намагатимуться їх відкрити. Я навіть запропонував оплатити двері, якщо вони їх все-таки зламають. Але я впевнений, що такі двері відкрити без сторонньої допомоги неможливо. Хлопці з УДО добре попрацювали, підставивши свого шефа. Адже саме вони виганяли журналістів з 3 поверху, аби вони нічого не зняли і потім дали санкцію на відключення світла.

- Навіщо ви принесли у парламент ломики та ціпки, які демонстрували депутати від Партії регіонів?

- Та це маразм, ми нічого не заносили! Так, я бачив, що Чечетов на всю країну кричав, що ми якісь прути та ціпки принесли у пакетах. Може, це Чечетов заніс? І тепер хоче перекласти з хворої голови на здорову.

- Але по телебаченню показали, що депутати від БЮТ дійсно заносили до зали якісь пакети…

- Особисто я пакетів не ношу, всі папери у мене в портфелі. Можливо, заносили якісь плакати або зав’язки чи закладки для блокування дверей. Але покажіть мені відео, де в руках «бютівця» є кийок або дріт, і він користується ним для того, аби бити опонентів? Або доведіть, що там є наші відбитки пальців!

- Партії регіонів вдалося вас залякати? Ви тепер подумаєте, перш ніж блокувати трибуну?

- Залякати можна тих, хто боїться. Блокування – це один з елементів боротьби, який ми і далі використовуватимемо. Хоча би для того, аби звертати увагу на ці події прокуратури, громадськості та зарубіжних спостерігачів. Будемо діяти відповідно до ситуації. До тероризму вдаватися не будемо, але бандитизм буде зустрічати опір.

- Будете домагатися заведення кримінальних справ на ваших кривдників?

- Теоретично, це – напад на державних діячів, і стаття тягне на 12 років позбавлення волі. Наші адвокати вже працюють. Я вчора надиктував свої покази, бо писати мені складно. Але ми розуміємо, що перспектива судових розглядів дуже низька. Хоча б з тієї причини, що серед атакуючих був син Генпрокурора Пшонки…

Фото: PHL

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: