Женевські перемовини: світ таки зійшов з глузду?

Ще ніколи прапор України не здавався мені таким самотнім, як на вчорашніх підсумкових виступах в Женеві.

Ще ніколи прапор України не здавався мені таким самотнім, як на вчорашніх підсумкових виступах в Женеві. Перед Дещицею виступали Керрі та Ештон, їхні прапори зняли, потім вивісили український. Лавров, взагалі, глаголив оркемо від усіх в іншому приміщенні.

Мабуть, міжнародний протокол не дозволяв Дещиці, Керрі, Ештон вийти разом і разом виступити. Мабуть, ідея була в тому, що в них різні ролі: Ештон та Керрі - посередники, Дещиця представляє країну, навколо якої все це відбувається. Але все одно якийсь холодний, холодний осад залишився: самотній прапор самотньої країни.

Росія порушила всі міжнародні норми співжиття народів в 21 столітті - і нічого. Заради України ніхто не порушуватиме навіть протоколу. А було б символічно й надихаюче, якби

Дещиця вийшов на прес-конференцію разом з Керрі та Ештон. Журналісти ставили саме Дещиці, а не Лаврову питання в стилі: так це ж Україна виявляє агресію (закриває кордон для росіян, чинить щодо «активістів» на сході точно так же, як чинив режим Януковича щодо Майдану, фізично придушує).

Лаврову про агресію ані слова не сказали, натомість він видав штатну порцію кремлівського пропагандистського шлаку (російськомовних в Україні хочуть знищити). Женева не Мюнхен, Женева не Москва, чим вона стане, буде скоро зрозуміло. Але прапор висів самотньо. Хоча Керрі не двозначно й пригрозив, що якщо нічого не зміниться - Росія отримає якісь додаткові санкції, які саме - не уточнив.

Одне слово, невже «світ таки зійшов з глузду»?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: