Вадим Денисенко Журналіст, бізнесмен

Чому не можна знімати мораторій на продаж землі

Лобістам відкриття ринку сьогодні потрібне тільки одне: «вікно можливостей», а далі, як буде, так і буде

Сьогодні Рада має всі шанси провалити продовження мораторію на продаж землі

Частина політиків буде кричати, що це зрада. Частина, що це перемога. Частина говоритиме, що це нічого не значить бо мораторій сам по собі не передбачає відкриття ринку - для повного відкриття потрібен окремий закон.

На жаль, правда знаходиться посередині. Не голосування за продовження мораторію, де-факто, відкриє цілий ряд сірих і чорних схем. Вже зараз, наскільки я розумію, ряд лобістів готують рішення через «правильні» суди про «узаконення» величезних масивів землі, користуючись рішення європейського суду по правам людини, який виніс рішення, що громадянин України має право продавати землю. Не продовження мораторію дозволить відкрити «правові шлюзи» для цілого ряду гравців ринку. А держава просто не в змозі буде з цим боротися.

Насправді, лобістам відкриття ринку сьогодні потрібне тільки одне: «вікно можливостей», а далі, як буде, так і буде.

І ще один дуже важливий момент. Вся так звана ліберальна тусовка криком кричить про необхідність відкриття ринку. Але ніхто, підкреслюю: ніхто!!! не говорить про те, які мають запрацювати нові правила гри на цьому ринку. Ніхто не говорить, яка має бути ефективна економічна модель ринку земель. Про це ніхто не дискутує. А це значить, що така дискусія або не під силу (в силу інтелектуальних можливостей) тим, хто про це кричить, або просто не потрібна. На жаль.

Саме тому, сьогодні я голосуватиму проти зняття мораторію на продаж землі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: