НАБУ і САП не поділять лаври за затримання людини, яка сама до них прийшла

НАБУ і САП не поділять лаври за затримання людини, яка сама до них прийшла
Адвокат: НАБУ в приміщенні САП затримує людину, яка сама до них прийшла

Оприлюднено відео, де Скаленко перед будівлею САП заявляє про свій добровільний прихід

11 жовтня був затриманий Павло Скаленко, який повернувся до України майже тиждень тому (!) і добровільно прийшов в САП. Про це повідомив журналістам адвокат Олександр Усович, який представляє інтереси Павла Скаленка.

«НАБУ сьогодні заявило як про свою перемогу про затримання чергової людини, яку штучно намагаються прив'язати до справи, в якій фігурує екс-депутат Микола Мартиненко. Цю людину звуть Павло Скаленко - і він нікуди не ховався, а знаходився за кордоном на медичної реабілітації. Як тільки йому дозволив стан здоров'я, він повернувся до України - ще минулої суботи, 6 жовтня. Його ніхто не зупинив на кордоні, НАБУ і САП повністю ігнорували його перебування в Україні. І це - незважаючи на заяви про розшук», - повідомив адвокат.

За його словами, «ще в понеділок, 8 жовтня, Скаленко як законослухняний громадянин сам звернувся в САП. Він здивований фігуруванням свого імені і був готовий відповісти на будь-які питання. Однак САП спочатку навіть не хотіла з ним спілкуватися. Скаленко і я як його адвокат наполягали - і лише в четвер, 11 жовтня, йому призначили допит в САП. Після чого НАБУ в приміщенні САП затримує людину, яка сама до них прийшла, і видають це за свою перемогу. Напевно, це відбувалося під прикриттям бронетранспортера і спецназу НАБУ», - іронічно відзначив адвокат.

Прес-служба адвоката також поширила відео, де Скаленко перед будівлею САП заявляє про добровільний прихід туди 11 жовтня (також скрін на підтвердження дати і місця знятого відео).

Захисник зазначив, що НАБУ і САП намагаються видати звичайні процесуальні дії за свою перемогу. «НАБУ і САП не тільки непрофесійні - вони свідомо фальсифікують справи. При цьому «справа Мартиненка» була передана до суду лише через 2,5 року і під тиском захисту. Всі звинувачення будуть документально спростовані в судах. А всі винні в фальсифікаціях понесуть кримінальну відповідальність», - підкреслив Усович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: