Організатора «польської акції», який закликав приєднати Львівщину до Польщі, посадили до в'язниці

Організатора «польської акції», який закликав приєднати Львівщину до Польщі, посадили до в'язниці
«Протест призвів до утворення автомобільного затору, побоїв правоохоронців, які намагались припинити протиправні дії учасників, і суспільного занепокоєння», - прокуратура Львівщини

Жителя Хмельницької області ув'язнили на три роки і шість місяців

Жителя Хмельницької області посадили на три роки і шість місяців за заклики про приєднання Львівщини до Польщі. Про це повідомляє прокуратура Львівської області.

Зокрема, йдеться про перекриття траси держзначення «Львів - Рава-Руська» у с. Гряда Жовківського району, що відбулося 29 березня 2017 року.

Під час цього протесту, що «призвів до утворення автомобільного затору, пошкодження елементів благоустрою автодороги, побоїв правоохоронців, які намагались припинити протиправні дії учасників, і суспільного занепокоєння», правопорушники закликали Польщу змінити межі країни.

«Правопорушники під виглядом представників нацменшини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками. Також від імені мешканців Львівщини вони намагались створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць області у складі України та спонукали представників Польщі змінити межі країни та приєднати Львівщину до її складу», - зазначили у прокуратурі.

Організатор цієї акції обвинувачений у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі), ч.2 ст.345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків), ст.293 (групове порушення громадського порядку) КК України.

«Вироком Кам’янка-бузького районного суду Львівської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень та засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі», - зазначили у прокуратурі.

«Раніше були засуджені інші п’ять організаторів та активних учасників цієї акції», - нагадали у відомстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: