Поліція: в Україні за рік вдвічі збільшився незаконний збут зброї

Поліція: в Україні за рік вдвічі збільшився незаконний збут зброї

У Нацполіції запевняють, що одним із основних завдань оперативників є виявлення та ліквідація каналів постачання зброї та боєприпасів

В Україні у 2018 році було задокументовано 119 фактів продажу зброї, боєприпасів та вибухівки. Це вдвічі більше за аналогічний період минулого року.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін під час наради за підсумками роботи блоку кримінальної поліції упродовж дев’яти місяців 2018 року, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, одним із основних завдань, яке стоїть перед оперативними працівниками, є виявлення та ліквідація каналів постачання зброї та боєприпасів.

«Особлива увага повинна бути приділена виявленню нелегальних каналів надходження зброї зі сходу країни до областей, де не ведуться бойові дії. Відтак йтиметься і про попередження злочинів, учинених з використанням зброї», - йдеться у повідомленні.

Аброськін зазначив, що на території України з цією метою регулярно проводяться оперативно-профілактичні заходи під назвою №Зброя та вибухівка».

«Лише цього року ми вже провели дві операції «Зброя та вибухівка». За час проведення останньої з них із незаконного обігу вилучено та направлено на дослідження 913 одиниць вогнепальної зброї, 804 гранати, 266 вибухових пристроїв. Також вилучено майже 100 тисяч набоїв та 195 кг вибухових речовин», - розказав Аброськін.

Нагадаємо, декілька днів тому поліцейські на Донеччині виявили крупний схрон з боєприпасами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: