Поліція затримала групу шахраїв, що викрали з банкоматів більше мільйона гривень

Поліція затримала групу шахраїв, що викрали з банкоматів більше мільйона гривень
Пошкоджений зловмисниками банкомат

На Чернігівщині співробітники кримінальної поліції регіону затримали осіб за підозрою у викраденні готівки з банкоматів загалом на шестизначну суму в гривнях. Про це інформує сектор комунікації поліції Чернігівської області.

За його даними, вночі 10 лютого оперативники «на гарячому» затримали гастролерів з іншої області. Перед цим зловмисники обчистили на 200 тисяч гривень черговий банкомат в одному з райцентрів області. У підозрюваних вилучена готівка та унікальне шкідливе програмне забезпечення.

Наразі поліція продовжує комплекс заходів із встановлення і затримання подільників цих хакерів та вилучення речових доказів. Правоохоронці обґрунтовано підозрюють цю групу у кількох аналогічних крадіжках в різних районах області та ряді незавершених спроб крадіжок з банкоматів.

У поліції пояснили, що злочинці механічно пошкоджували банкомати, отримували доступ до сервісного роз’єму та за допомогою шкідливого програмного забезпечення давали команду на видачу готівки.

До розкриття зухвалих крадіжок долучилися найдосвідченіші оперативники та спеціалісти в галузі комп'ютерних технологій. Як виявилося, злодії використовували підроблені документи та постійно змінювали місце проживання.

Триває досудове розслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: