Юний хакер з Буковини розповсюджував дані користувачів ukr.net і gmail

Юний хакер з Буковини розповсюджував дані користувачів ukr.net і gmail
Молодий чоловік встиг розповсюдити більше 350 тисяч облікових записів користувачів

Чоловіку загрожує до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

У Чернівецькій області кіберполіція викрила 17-річного юнака у розповсюдженні даних облікових записів користувачів відомих поштових сервісів.

Як повідомляє в суботу департамент кіберполіції Нацполіції, юнак розповсюджував на хакерських форумах бази з обліковими записами користувачів мережі.

У повідомленні зазначається, що жертвами злочинних дій молодика стали користувачі таких поштових сервісів як i.ua, ukr.net, gmail тощо. А збут цих облікових записів відбувався за допомогою месенджеру Telegram.

На момент його викриття чоловік вже встиг розповсюдити більше 350 тисяч облікових записів користувачів.

Повідомляється, що під час обшуку правоохоронці вилучили системний блок, міні-комп’ютер та пульт керування до нього, який призначений для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем контрольно-пропускних пунктів, а також мобільні телефони, додаткові носії інформації та банківські картки.

«Під час попереднього огляду спеціалістами комп’ютерної техніки, було виявлено велику кількість скомпрометованих облікових записів користувачів Інтернет-сервісу Amazon, ігрового сервісу Steam, поштових сервісів i.ua, ukr.net, gmail та інших облікових записів автоматизованих систем», - йдеться у повідомленні.

Техніку направлено на комп’ютерно-технічну експертизу.

Триває досудове розслідування розпочате за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Наразі чоловіку загрожує до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: