«Це рак! Вони всі помруть». Слова заступника міністра викликали скандал в соцмережах

«Це рак! Вони всі помруть». Слова заступника міністра викликали скандал в соцмережах

У соціальних мережах закликають до відставки заступника міністра

Слова про лікування онкохворих за кордоном заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського викликали скандал у соцмережах. Посадовця звинувачують у відсутності такту, людяності та неетичності.

Скандал розгорівся через доповідь Лінчевського на засіданні Рахункової палати, де той сказав наступне:

«Відносно ефективності. Відносно нерезультативності і неекономності використання грошей. У сухому залишку - 25 відсотків пацієнтів, власне, вмирають. Тобто, кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми нуль відсотків … Тобто ці онкологічні захворювання, які, власне вимагають трансплантації кісткового мозку, вони закінчуються смертю. Рано чи пізно. Трансплантація нирки, трансплантація серця, вона не продовжує життя невизначено довго».

Соцмережі вибухнули обуренням через ці слова, сказаними на засіданні Рахункової палати, де розглядались результати аудиту ефективності використання коштів держбюджету, виділених Міністерству охорони здоров'я для лікування українців за кордоном.

Представник руху «За трансплантацію» Юрій Андреєв виступив за відставку заступника міністра і розмістив стенограму виступу посадовця на засіданні.

«Лінчевський має вибачитись за свої висловлювання та піти геть з посади», - написав він у Facebook.

Андреєв у неділю повідомив, що 4 червня проведе у Києві прес-конференцію, де розповість про «невиконання державної програми лікування важкохворих пацієнтів та про злочинну бездіяльність чиновників МОЗу».

Скандал розгорівся ще 1 червня, проте реакції від чиновника чи МОЗу поки немає. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: