Супрун: особистого лікаря можна вибрати і в приватних клініках

Супрун: особистого лікаря можна вибрати і в приватних клініках
Уляна Супрун

За словами Супрун, завдяки реформі охорони здоров'я держава вперше починає спрямовувати фінансування і в приватні медустанови

Українці можуть укласти договір з лікарем, в тому числі і в приватних клініках. Про це написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в Facebook.

«Таку можливість ми закладали спочатку при трансформації системи охорони здоров'я і нарешті можемо оголосити офіційно: в рамках першої хвилі укладені договори з 12-ма приватними клініками та лікарями-ФОПами з різних регіонів України! Це означає, що кожен може вибрати там свого лікаря так само як в комунальній амбулаторії або поліклініці і лікуватися безкоштовно», - написала Супрун.

За її словами, завдяки реформі охорони здоров'я держава вперше починає спрямовувати фінансування і в приватні медустанови. Це приклад роботи принципу «гроші за пацієнтом», коли держава дає можливість пацієнту вибирати, де лікуватися, і оплачує його вибір.

За словами Супрун, 12 приватних клінік і лікарів-ФОПів, з якими уклали договори, будуть отримувати фінансування за такими ж тарифами, як і комунальні амбулаторії та поліклініки.

«Всі пацієнти, які підписали декларації з лікарями, отримають послуги первинної медичної допомоги безкоштовно, адже за них заплатить Національна служба здоров'я», - наголосила в.о. міністра охорони здоров’я.

Раніше Супрун заявляла, що в Україні запровадження медичної реформи у первинній ланці медичної допомоги гальмується місцевою владою.

До слова, до кампанії Міністерства охорони здоров’я України «Лікар для кожної сім’ї» вже приєдналися, підписавши декларації з пацієнтами, 95% столичних терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: