Супрун: Відмова від планової вакцинації - ще більша небезпека, ніж коронавірус

Супрун: Відмова від планової вакцинації - ще більша небезпека, ніж коронавірус
Уляна Супрун закликає українців не пропускати планову вакцинацію

Через відтермінування вакцинації можуть виникнути нові спалахи інфекційних хвороб, що ще більше вдарить по системі охорони здоров’я, яка й так витримує величезне навантаження через Covid-19

У зв’язку з пандемією Covid-19 у лікарів та пацієнтів з’явилася тенденція відкладати планові щеплення до «кращих часів» - нібито загроза від коронавірусу переважає необхідність імунізації, тож щеплення без проблем можна посунути на місяць-два, а то і більше. Але насправді відтермінування вакцинації під час пандемії наражає українців на ще більшу небезпеку. Про це колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун написала у Facebook.

«Проблеми, пов’язані з коронавірусом, ще довго будуть на першому плані для систем охорони здоров’я в різних країнах. Але також не можна забувати, що існують інші інфекційні захворювання. Це кір, дифтерія, правець та багато хвороб, які не менш загрозливі для життя людини, але наразі піддаються контролю, бо проти них вже існує вакцина», - наголосила Супрун.

Ексочільниця МОЗ звернула увагу на повідомлення ВООЗ, де сказано, що зараз пандемія не є причиною відмовлятися від планової вакцинації. Організація застерігає країни не припиняти та не зменшувати планову імунізацію навіть на короткий термін. Адже тоді можуть виникнути нові спалахи інфекційних хвороб, що ще більше вдарить по системі охорони здоров’я, яка й так витримує величезне навантаження через Covid-19.

«Американська академія педіатрії також закликає не відкладати планові щеплення, адже спалах таких захворювань, як кір, це останнє, що нам потрібно під час пандемії. Для вироблення адекватного імунітету від деяких хвороб необхідно декілька доз вакцини. Всі вони мають бути зроблені в певний проміжок часу, інакше захист втрачається», - пояснила Супрун.

Раніше повідомлялося, що Супрун рознесла в пух і прах схему лікування Covid-19, затверджену МОЗ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: