У МОЗ побачили, що кір відступає з України

У МОЗ побачили, що кір відступає з України

Чиновниця запевнила, що усі області, окрім Чернігівської, вже отримали вакцини від кору

На дев’ятому тижні 2018 року відмічається зниження рівня захворюваності на кір на 12%. Про це під час селекторної наради щодо виконання урядової програми «Доступні ліки» та проведення вакцинації населення повідомила заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина.

«Ситуація щодо захворюваності на кір стабілізується. За оперативним даними, за дев’ятий тиждень 2018 року ми спостерігаємо зниження рівня захворюваності на 12%. Цього вдалося досягти значному зростанню рівня вакцинації населення», — сказала Стефанишина.

Як уточнила вона, усі області, окрім Чернігівської, вже отримали вакцини від кору, паротиту, краснухи (вакцина КПК), куди її мають привезти сьогодні.

5 березня повідомлялося, що на Закарпатті протягом минулого тижня було зареєстровано 158 випадків захворювання на кір.

Раніше повідомлялося, що Україна у 2017 році опинилася в трійці лідерів серед європейських країн за захворюваністю на кір. Перше і друге місця посіли Румунія та Італія відповідно. Від захворювання на кір, за даними Європейського агентства з охорони здоров'я, у 2017 році в Європі померло 35 людей, а кількість випадків захворювань збільшилась у чотири рази. За даними медиків, всього в 2017 році в Європі було зареєстровано 21 315 випадків, у порівнянні з 5 273 випадками позаминулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: