У Супрун створили держпідприємство для закупівлі ліків

У Супрун створили держпідприємство для закупівлі ліків

Держагентство повноцінно буде проводити закупівлю ліків з 2020 року

Міністерство охорони здоров’я зареєструвало державне підприємство «Медичні закупівлі України», яке в майбутньому має стати централізованою закупівельною організацією.

За інформацією МОЗ, державне агентство створене в межах нової концепції реформування системи закупівель лікарських засобів та медичних виробів.

«Відповідно до концепції, забезпечення пацієнтів лікарськими засобами має здійснюватися трьома ключовими способами: через програму реімбурсації (процес, коли система охорони здоров’я впливає на доступність ліків, зокрема через додаткове фінансування, компенсаційні виплати тощо — ред.), включення вартості ліків та медвиробів у вартість медичної послуги та шляхом закупівель Централізованою закупівельною організацією. Саме за останній напрямок і буде відповідати новостворене держпідприємство», — йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що держагентство повноцінно буде проводити закупівлю ліків з 2020 року.

«У майбутньому новостворене держпідприємство буде закуповувати за кошти держбюджету ліки за стратегічними програмами (вакцини, інфекційні захворювання), а також патентовані дороговартісні ліки. Крім того, воно буде працювати з ринком щодо зниження цін, об'єднувати місцеві закупівлі, проводити рамкові закупівлі, формувати і вести електронні каталоги, а також підвищувати рівень професійності в сфері закупівель ліків та медвиробів», — розповіли у МОЗ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: