Влада Черкаської області визнала: церкви порушують карантин

Влада Черкаської області визнала: церкви порушують карантин

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар закликає церкви відмовитися від традиційних богослужінь

Кількість хворих в Черкаській області – одна з найвищих в країні

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар ініціюватиме зустріч із керівниками церковних парафій, щоб переконати їх звернутися до вірян і обмежити присутність людей на богослужіннях або взагалі тимчасово відмовитися від традиційних богослужінь.

про це повідомляє місцеве видання Прочерк.

«Це вимога сьогодення», – сказав Роман Боднар.

Три тижні тому, коли в області ще не було жодного підтвердженого факту захворювання на коронавірус, ОДА запрошувала до себе священнослужителів різних конфесій. Тоді їх було попереджено, що масові богослужіння – це зона ризику.

«Більшість священнослужителів, владик, керівників церков з розумінням поставилися до наших рекомендацій, і окремі з них перейшли до богослужінь із використанням сучасних засобів комунікації, – розповів пан Боднар. – Але за останній тиждень на мою фейсбук-сторінку приходили повідомлення, відео, що в окремих парафіях люди все-таки збираються, і це переважно люди похилого віку. Тому я ще раз хочу звернутися до вірян, щоб вони зрозуміли, наскільки небезпечно в цей період збиратися групами – чи в церкві, чи в іншому місці. Вірус не виокремлює віруючих людей і невіруючих. На небезпеку наражається будь-який громадянин, який нехтує санітарними нормами».

29 березня повідомляли, що підтверджено коронавірус в Черкаськый області області у 46 випадках.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 1 квітня кількість інфікованих коронавірусом зросла до 669 осіб. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

За даними Центру громадського здоров’я, в Україні за добу 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 120 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: