З початку тижня понад 150 тисяч українців підписали декларації з лікарями

З початку тижня понад 150 тисяч українців підписали декларації з лікарями

Супрун наголосила, що неприпустимо тиснути на пацієнтів, аби вони підписували декларацію винятково зі своїм дільничним лікарем

З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації.

Про це повідомила у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

«З 2 квітня вже понад 150 тисяч українців знайшли лікарів, з якими підписали декларації. Сподіваюся, що для своїх пацієнтів всі вони стануть тими самими довіреними фахівцями, до яких хочеться звертатися протягом життя з більшості питань щодо здоров'я», - зазначила вона.

Кампанія «Лікар для кожної сім'ї» розпочалася в усіх областях України. Медзаклади поступово підключаються до електронної системи охорони здоров’я - на 4 квітня у системі вже було 63% комунальних закладів, які надають первинну медичну допомогу.

«Всі ми вперше працюємо із таким масштабним завданням, тож в деяких регіонах на початку виникли труднощі. Так, у Львові та Дніпрі старт кампанії був відкладений... Сьогодні у Львові почали підписувати декларації. У Дніпрі найближчим часом заклади також відновлять підписання декларацій», - повідомила Супрун.

Вона нагадала, що неприпустимо тиснути на пацієнтів, аби вони підписували декларацію винятково зі своїм дільничним лікарем. Кожен українець вільний у виборі свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, де б він не був зареєстрований.

Відмовити у підписанні декларації можуть лише з двох причин: заклад ще не підключений до електронної системи охорони здоров’я; всі лікарі медичного закладу набрали оптимальну кількість пацієнтів.

Неправомірною також є відмова пацієнтам на підставі того, що в закладі немає бланків декларацій. Декларація формується в електронному вигляді й після заповнення роздруковується уповноваженою особою.

«Наша команда уважно стежить за зверненнями із різних міст та постійно на зв’язку з регіонами, щоб подібні непорозуміння швидко усувалися на місцях», - зазначила Супрун.

Раніше у МОЗ детально роз'яснили процедуру укладання декларації з лікарем

«Главком» також інформував, щоу день запуску кампанії 12,5 тис. українців обрали собі сімейного лікаря.

До слова, ЗМІ оприлюднили фрагменти «плівок НАБУ» з пропозицією хабара для Супрун.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: