Чубаров: російська мілітаризація Криму не завадить деокупації півострова

Чубаров: російська мілітаризація Криму не завадить деокупації півострова
Рефат Чубаров
Фото: «Радіо Свобода»

На Росію активно тиснуть міжнародні партнери України в усіх напрямках

Розміщення Росією на території окупованого Криму сучасних систем озброєння, в тому числі зенітних ракетних комплексів протиповітряної оборони С-400 «Тріумф» не завадить процесу деокупації Криму. Про це заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров 4 березня.

«Дійсно, росіяни наповнили півострів всією сучасною зброєю, яка у них є насьогодні. Їх зенітно-ракетні системи здатні завдати шкоди країнам членам НАТО - Болгарії, Румунії і Туреччині. Але говорити про те, що це створює перешкоди, які неможливо подолати в контексті деокупації Криму, я б не став», - зазначив Чубаров.

За словами глави Меджлісу, на Росію активно тиснуть міжнародні партнери України в усіх напрямках, в тому числі і економічними санкціями.

Заступник директора офісу НАТО в Україні Анн-Крістін Бергені висловила стурбованість у зв'язку з мілітаризацією окупованого Криму та розширенням російської військової присутності в регіоні Чорного моря.

На початку 2018 року в районі мису Фіолент російські військові розгорнули другий дивізіон ракетно-зенітних комплексів С-400 «Тріумф». Журналістам пояснили, що ракетна система контролюватиме небо над Чонгаром і Армянськом - там, де проходить адміністративна межа Криму з материковою Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: