Паводок на Закарпатті: рівень води досяг історичного максимуму

Паводок на Закарпатті: рівень води досяг історичного максимуму

У підтоплених місцевостях різних районів Закарпаття продовжує відкачувати воду 21 насосна станція

На Закарпатті рівень води досяг історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року. Зараз максимальна паводкова хвиля проходить по низинних районах Закарпаття біля державного кордону України. Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

У середній течії основних водних артерій Закарпаття вода пішла на спад і повернулася в русла.

Наступні дні вода поступово сходитиме із сільськогосподарських угідь самопливом, повідомляє Геннадій Москаль. На підтоплених ділянках у межах населених пунктів воду продовжують відкачувати пересувні та стаціонарні насосні станції. У с. Вільхівка (Іршавський район), яке найбільше постраждало від підтоплення, протягом учорашньої доби рятувальники та водники відкачали близько 6 мільйонів кубометрів води. Зараз там продовжує працювати насосна станція обласного управління держслужби з надзвичайних ситуацій.

Станом на 9.00 понеділка (18.12) найвищий рівень води по р. Боржава проходить у с. Верхні Ремети поблизу Берегова. Вода досягла історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року і протягом сьогоднішнього дня буде проходити по Берегівському району до впадіння в Тису. Дамби вздовж Боржави реконструйовані, тому підтоплень населених пунктів не очікуємо. Ситуація знаходиться під постійним контролем.

По р. Латориця найвищий рівень води проходить поблизу Чопа. Висота хвилі – 7,5 м, це також історичний максимум катастрофічного паводка 2001 року. Запас дамби становить ще 1,5 метра, однак основна небезпека не в загрозі переливу, а в тому, чи витримає перенасичене вологою тіло дамби, яка вже 8 дні перебуває під постійним тиском води. За дамбою ведеться постійне спостереження.

По р. Тиса найвищий рівень води пройшов у смт Вилок. Висота хвилі – 5,7 метра, вода вже пішла на територію Угорщини й через особливості русла сьогодні повернеться на територію України в районі Чопа. Загрози підтоплень немає.

Рух автотранспорту на раніше підтоплених ділянках дороги національного значення «Мукачево – Рогатин» поблизу с. Вільхівка та дороги місцевого значення «Іршава – Виноградів» поблизу с. Заріччя повністю відновлено. На місцевій дорозі «Шаланки – В.Ком’яти» Виноградівського району рух поки перекрито, організовано об’їзд іншими шляхами. У підтоплених місцевостях різних районів Закарпаття продовжує відкачувати воду 21 насосна станція.

Загиблих чи постраждалих внаслідок грудневого паводка, а також руйнувань приватного сектору та об’єктів соціальної сфери немає, — додається у повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: