Поліція розпочала відпрацювання Чернівців (відео)

Поліція розпочала відпрацювання Чернівців (відео)

Задля зниження аварійності на автошляхах міста, правоохоронці посилено перевіряють транспорт і виявляють грубі порушення, що загрожують безпеці руху

У превентивних заходах беруть участь поліцейські мобільної групи обласного управління Нацполіції та інспектори Укртрансбезпеки

Під час комплексного відпрацювання Чернівців поліцейські контролюють дотримання водіями правил дорожнього руху та припиняють протиправні дії. Про це інформує Національна поліція.

Виявляючи порушення, правоохоронці вказують на них кермувальникам і проводять профілактичні бесіди. Найбільш поширеними є ігнорування вимог дорожніх знаків, розмітки та порушення правил обгонів.

У свою чергу, інспектори обласного управління Укртрансбезпеки контролюють дотримання перевізниками законодавства України у сфері автомобільного транспорту. Насамперед, звертають увагу на наявність ліцензії у перевізників, технічний стан автомобіля тощо.

Окрім дрібних порушень, правоохоронці документують і більш серйозні, за які передбачена кримінальна відповідальність. Зокрема, у перший же день комплексного відпрацювання поліцейські мобільної групи викрили два факти підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Автомобіль BMW 520 під керуванням 21-річного буковинця працівники поліції зупинили на околиці Чернівців за порушення правил дорожнього руху. Під час перевірки реєстраційних документів на транспортний засіб і звірки даних по базах Міністерства внутрішніх справ, правоохоронці зрозуміли, що перед ними «автомобіль-двійник». Така ж автівка, але з оригінальними ідентифікаційними номерами знаходиться у Києві.

А вже за годину поліцейські мобільної групи викрили ще одного «двійника». Іномаркою Renault Laguna з підробленим свідоцтвом про реєстрацію керував 31-річний житель Чернівецької області. Володіючи автомобілем близько року, чоловік і не здогадувався, що має проблеми із законом. Працівники поліції встановили, що «Renault»-оригінал зареєстровано у Львівській області.

Для документування обох фактів підроблення свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів поліцейські мобільної групи ГУНП викликали слідчо-оперативну групу Садгірського відділення поліції. Слідчі розпочали кримінальні провадження за статтею 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Обидва автомобілі поліція вилучила у власників для проведення відповідних експертиз.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: