Російський військовий попросив статус біженця в Україні

Російський військовий попросив статус біженця в Україні
Курсант російського прикордонного училища
Скріншот з відео

Чоловік є етнічним українцем за засуджує дії російської влади

Курсант російського прикордонного училища попросив політичного притулку в Україні.
Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян на сторінці у соцмережі Facebook.

Він розповів, що днями на пункт пропуску «Гоптівка», на в’їзд в Україну прибув громадянин Росії 1997 року народження, який заявив, що він є військовослужбовцем ФСБ РФ та потребує визнання його політичним біженцем.

«Під час первинного опитування та вивчення документів було встановлено, що він дійсно є курсантом третього курсу Голіцинського прикордонного Інституту ФСБ РФ. Під час подальшого спілкування виявилося, що громадянин РФ Удовиченко Сергій є етнічним українцем, добре знає українську мову та за своїми політичними поглядами засуджує діючу владу в Росії», - повідомив він.

У відео, яке опублікували прикордонники, 21-річний росіянин повідомив, що за останні два роки мінімум 6-7 разів брав участь у мітингах опозиції та відчував, що за ним слідкують російські спецслужби.

За його словами, він не хоче повертатися до Росії.

Помічник голови Держприкордонслужби повідомив у коментарі телеканалу «112.Україна», що Удовиченко мав при собі військовий квиток і під час вивчення первинних документів, слова російського військового підтвердилися. Іншу інформацію щодо нього перевіряють компетентні органи.

Прикордонники вирішують, чи надати йому статус біженця.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дві громадянки Росії у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Гоптівка», що в Харківській області, попросили про статус біженців в Україні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: