Держава замовила два мільйони тестів на коронавірус у вітчизняних виробників, – заступник глави Офісу президента

Держава замовила два мільйони тестів на коронавірус у вітчизняних виробників, – заступник глави Офісу президента
«Ми запустили українське виробництво ПЛР-тестувань. Ми замовили там 2 мільйони тестів. Вони з середини наступного тижня почнуть давати нам кожен день від 2 до 7 тисяч таких тестів» – Тимошенко

«Українські тести будуть дешевшими ніж ті, які привозять з-за кордону» – Тимошенко

Держава замовила у вітчизняних виробників два мільйони ПЛР-тестів (полімеразної ланцюгової реакції) на коронавірус.

Про це під час ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» заявив заступник керівника Офісу президента України, секретар Координаційної ради з протидії поширенню Covid-19 Кирило Тимошенко.

«Ми запустили українське виробництво ПЛР-тестувань. Ми замовили там 2 мільйони тестів. Вони з середини наступного тижня почнуть давати нам кожен день від 2 до 7 тисяч таких тестів», – сказав Тимошенко.

Він додав, що українські тести будуть дешевшими ніж ті, які привозять з-за кордону.

Раніше Президент Володимир Зеленський утворив Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19 як консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

2 квітня заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні забезпечать вітчизняними тестами на коронавірус усі лабораторії, які їх потребують, і планується, що серійне виробництво тестів почнеться наступного тижня.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 1072 випадки коронавірусної хвороби Covid-19. Станом на 22:00 3 квітня в Україні 1072 лабораторно підтверджені ПЛР-дослідженням випадки Covid-19. Усього в Україні зафіксовано 27 летальних випадків від Covid-19.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: