Клімкін: Росія проектує на зовнішню політику ментальність КДБ

Клімкін: Росія проектує на зовнішню політику ментальність КДБ
Глава МЗС України Павло Клімкін

Єдиний ефективний важіль впливу, який має в руках Росія і Путін, це потенціал військових сил та спецслужб, вважає Клімкін

Росія розглядає зовнішню політику як послідовність операцій спецслужб. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, виступаючи на Галіфакському міжнародному безпековому форумі у Канаді.

«Повертаючись до порівняння Росії і Китаю: Росія розглядає зовнішню політику як послідовність спеціальних операцій, як здатність створювати компроміси, націлені на демократичний світ, на підрив демократичних інституцій. Єдиний ефективний важіль впливу, який має в руках Росія і Путін, це потенціал військових сил та спецслужб. Зрештою, всі важливі рішення приймаються єдиною людиною», - сказав Клімкін.

На його думку, не може бути таким самим підхід до Китаю і для Росії, яка «просто намагається використати ментальність КДБ і спецслужб, проектуючи її у зовнішній політиці».

Раніше повідомлялося, що у Галіфакському міжнародному безпековому форумі бере участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

До слова, Парламентська асамблея НАТО триває цього тижня у канадському Галіфаксі. Голосування за остаточний варіант резолюції відбудеться у понеділок.

Парламентська асамблея НАТО у суботу вимагала від РФ визнати відповідальність за збитий МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: