Нардепів не пускатимуть у Раду без сканування речей - Парубій

Нардепів не пускатимуть у Раду без сканування речей - Парубій
Андрій Парубій

Раніше депутатам заборонили носити у парламент зброю

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що працівники Управління державної охорони мають повноваження не пускати до приміщень парламенту тих народних депутатів, які відмовляються від сканування своїх речей. Про це повідомляє видання Еспресо.TV.

«Охорона може не пустити, і охорона не буде пускати. Вона не може затримати, вона не може заарештувати, але вона може не пустити людину, яка відмовляється через сканер провести свої особисті речі», - розповів спікер.

Голова Ради уточнив, що після ухвалення змін до закону про держохорону він негайно дав доручення встановити спеціальні пристрої для сканування речей.  Він також додав, аби народні депутати не відчували приниження від огляду речей та одягу, він спеціально доручив встановити сканери.

«Щоб не було елементу перевірки, а був елемент сканування», - додав він.

Нагадаємо, Управління державної охорони сьогодні, 21 березня, встановило засоби для огляду особистих речей і багажу депутатів і відвідувачів Верховної Ради.

Як відомо, депутатам заборонили носити зброю в Раду та Кабмін.

21 березня Порошенко підписав закон, який забороняє людям із зброєю наближатись до владних установ.

22 березня народні депутати Семен Семенченко та Володимир Парасюк влаштували скандал та бійку після того, як на вході у Раду на них спрацював металодетектор.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: