Народ України повинен на референдумі схвалити нову Конституцію - Мельничук


Народ України повинен на референдумі схвалити нову Конституцію - Мельничук

Сергій Мельничук

Мельничук вважає, що нинішнє керівництво України порушує Основний Закон

Схвалений 1996 року Основний Закон був спотворений великою кількістю змін, тому державі потрібна нова Конституція, яку необхідно ухвалити на референдумі.  Про це заявив експерт, позафракційний народний депутат, перший командир добровольчого батальйону «Айдар» Сергій Мельничук.

«Свого часу наш предок Пилип Орлик започаткував першу Конституцію України. Вона фактично окреслила наші території на той час, вона установила, що Україна є незалежною ні від Московії, ні від Польщі... Це та перша Конституція, після якої інші держави почали розробляти свої законодавчі акти, які встановлювали конституційний лад», - заявив позафракційний народний депутат, перший командир добровольчого батальйону «Айдар» Сергій Мельничук.

За його словами, нинішнє керівництво України порушує Основний Закон. «Та, що була прийнята уже в незалежній сучасній Україні, була найкращою Конституцією сьогодення, але кожен президент, приходячи до влади, намагався змінити її під себе, узурпувати владу, і найвищого цинізму досягло це, звичайно, теперішній устрій, це керівництво країни, яке Конституцію країни зневажає, бруднить її і робить паралельне законодавство. І, на мою думку, гібридну війну веде саме наша верхівка, яка під гібридом фактично набиває собі кишені й узурпує владу, провадить геноцид української нації», - додав він.

Мельничук також наголосив на необхідності докласти всіх зусиль, щоб зібрати однодумців й обговорити нову «народну Конституцію», яка буде написана спільними зусиллями. «Ми маємо об’єднати всі протестні сили все-таки для того, щоб ці зміни пройшли. Тому, я думаю, потрібно зробити відповідний рух на захист Конституції. І під цим знаменом йти далі, фіксувати все», - резюмував депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: