Нові порушення політичних партій: НАЗК склало 50 протоколів

Нові порушення політичних партій: НАЗК склало 50 протоколів
До судових органів вже направлено 12 протоколів

Агентство знайшло порушення у звітах політичних партій про майно, доходи, витрати

Національне агентство з питань запобігання корупції склало 50 адміністративних протоколів за виявленими фактами порушень у звітах політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, поданих партіями за ІІ квартал 2018 року. Про це мовиться у повідомленні відомства.

Там зазначили, що загалом це порушення порядку подання або строків подання звіту політичної партії, порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії та невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства, за що передбачена відповідальність за статтями 212-21, 212-15, 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До судових органів вже направлено 12 протоколів, які були складені за результатами аналізу звітів політичних партій «За життя», «Українська національна консервативна партія», «Народна екологічна партія», «Жінки за майбутнє», «Партія пенсіонерів України». Ще 38 протоколів будуть відправлені до судових органів після завершення всіх дій, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, щодо притягнення відповідних осіб до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІ квартал 2018 року подали до Національного агентства 274 партії. Відповідно до актів про результати аналізу звітів та затверджених Національним агентством висновків вже складено 80 протоколів за виявленими фактами адміністративних правопорушень за зазначений звітний період.

Стаття 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що порушення встановленого порядку або строків подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру або подання фінансового звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог, тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до статті 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення: порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, порушення встановленого порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичної партії тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону.

Стаття 188-46 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що невиконання законних вимог (приписів) Національного агентства з питань запобігання корупції щодо усунення порушень законодавства про запобігання і протидію корупції, ненадання інформації, документів, а також порушення встановлених законодавством строків їхнього надання, надання завідомо недостовірної інформації або не у повному обсязі тягнуть за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: