Порошенко прокоментував надання та скасування українського громадянства Саакашвілі

Порошенко прокоментував надання та скасування українського громадянства Саакашвілі
Петро Порошенко

Президент переконаний, що Саакашвілі сам зруйнував свої перспективи в Україні

Петро Порошенко говорить, що надав українське громадянство екс-президенту Грузії Михайлу Саакашвілі, тому що розраховував на ефективні результати його роботи. Про це глава держави заявив під час прес-конференції 28 лютого.

«Паспорт у Саакашвілі я не забирав, хоча громадянство мною було надано свідомо. Я був так само, які і більшість, зачарований перспективами, які пан Саакашвілі міг реалізувати в Україні. І я намагався йому для цього створити всі можливості», - сказав Порошенко.

Як зазначає Порошенко, ніхто не мав таких можливостей, як Саакашвілі, але результатів у підсумку немає.

«Коли я отримав подання відповідних компетентних органів про порушення, які були під час надання громадянства, у мене не було жодних інших моделей дій, крім як припинити громадянство відповідно до Конституції», - запевнив президент.

Порошенко  переконаний, що Саакашвілі сам зруйнував свої перспективи в Україні.

Він також підкреслив, що питання реадмісії Саакашвілі в Польщу було проведено юридично бездоганно як з точки зору українського законодавства, так і з точки зору міжнародних зобов’язань України та верховенства права.

Раніше повідомлялося, що перед початком прес-конференції соратники екс-губернатора Одеської області та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі влаштували пікет. Декілька десятків людей прийшли до Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал». Як було видно на їх банерах, вони вимагають імпечмента президента та називають його «грабіжником».

Читайте також про підсумки минулорічної прес-конференції Петра Порошенка: Зустріч, яку чекали цілий рік. Найцікавіше з прес-конференції президента.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: