Порошенко сказав, за яких умов розпустить парламент

Порошенко сказав, за яких умов розпустить парламент
Петро Порошенко

Поки що президент задоволений роботою Верховної Ради

Петро Порошенко на своїй щорічній прес-конференції заявив, що не планує достроково розпускати Верховну Раду. Президент пояснює це тим, що наразі задоволений роботою парламентарів. Але тим же часом глава держави сказав, за яких умов може призначити дострокові вибори. 

 «Я повністю задоволений темпами, які були продемонстровані на минулій сесії щодо співпраці президента, коаліції, парламенту і уряду. Велика кількість реформ була прийнята. Я вірю в те, що парламент здатний продемонструвати зараз зрушення і щодо закону про нацбезпеку, і щодо закону про національне бюро фінансових розслідувань, і щодо закону про антикорупційний суд, щодо виконання функцій парламенту з кадрових призначень, і щодо того об’єднання, яке коаліція здатна продемонструвати», — сказав президент.

Порошенко відзначає, що парламент наразі вирішує найактуальніші проблеми, і тому питання про дострокові вибори не існує. «Жодних розмов з цього приводу я не веду», — підкреслив президент.

Натомість, якщо парламентарі замість того, щоб займатися, зокрема, названими актуальними питаннями, стануть займатися виборами, вони (парламентарі) до цього і призведуть, — говорить глава держави.

«Як президент я можу розпустити парламент, якщо він не працюватиме 30 днів, або не існуватиме коаліція. Але я буду робити все можливе, щоб забезпечити ефективну координацію діяльності президента, уряду, парламентської коаліції і парламенту», — сказав президент.

Нагадаємо, наразі у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» відбувається прес-конференція глави держави Петра Порошенка. Тема заходу — «Виклики – 2018».

Раніше повідомлялося, що перед початком прес-конференції соратники екс-губернатора Одеської області та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі влаштували пікет. Декілька десятків людей прийшли до Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал». Як було видно на їх банерах, вони вимагають імпечмента президента та називають його «грабіжником».

Читайте також: Зустріч, яку чекали цілий рік. Найцікавіше з прес-конференції президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: