Рада підтримала у першому читанні новий закон «Про концесії»

Рада підтримала у першому читанні новий закон «Про концесії»
Верховна Рада
Фото: Главком

Новий закон про концесію має замінити прийнятий ще у 1999 році

Верховна рада 4 квітня у першому читанні проголосувала за урядовий законопроект №8125 «Про концесії» (про державно-приватне партнерство).

За відповідне рішення проголосувало 240 депутатів. Новий закон про концесію має замінити прийнятий ще у 1999 році.

За словами авторів законопроекту, існуюче законодавство у сфері державно-приватного партнерства та концесії застаріле та нечітке. Через його недоліки в Україні за роки незалежності не було реалізовано жодного масштабного інфраструктурного проекту на концесійних засадах.

У тексті нового законопроекту «Про концесію» , окрім іншого, надаються додаткові гарантії для інвесторів та кредиторів, а також спрощуються процедури виділення земельних ділянок для реалізації проектів державно-приватного партнерства.

Також автори закону детально приписали у ньому особливості концесії у процесі будівництва та використання доріг.

Концесія - це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам

Наприкінці лютого Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що Чорне та Балтійське моря з'єднає українсько-польський автобан Гданськ-Одеса, що проходитиме через Львів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: