Рада реформувала дипломатичну службу

Рада реформувала дипломатичну службу

Парламент вніс зміни до повноважень українських дипломатів

Верховна Рада ухвалила законопроект № 7322 «Про дипломатичну службу». За цей законопроект проголосували 276 народних депутатів.

Документ замінить чинний закон № 2728-III. Законом запроваджуються категорії дипломатичних посад.

Категорія «А» - це держсекретар МЗС, надзвичайний і повноважний посол України, надзвичайний і повноважний посол України з резиденцією в Києві; постпред України при міжнародній організації, представник України при міжнародній організації, глава місії України при міжнародній організації.

Категорія «Б» ширша - це генконсул, заступник постпреда, заступник представника при міжнародній організації, заступник глави місії України при міжнародній організації, радник-посланник, посол з особливих доручень, дипломатичний радник, консул України, представник МЗС на території України, керівники структурних підрозділів апарату МЗС та їх заступники.

До категорії «В» відносяться всі інші дипломатичні посади.

Президент України Петро Порошенко за поданням міністра закордонних справ призначає надзвичайного і повноважного посла України, повноважного посла України з резиденцією у Києві, постпреда України при міжнародній організації, голову місії України при міжнародній організації. Новація в тому, що голову МЗС зобов’язали консультуватися з приводу кандидатів із відповідним комітетом ВР перед внесенням подання президентові. Але якщо на посаду призначають за сумісництвом, ця норма не застосовується.

Однією з причин дострокового відкликання працівників дипломатичної служби - дії особи або її родини, що можуть призвести до негативних наслідків, в тому числі для іміджу України за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: