Рада заборонить нардепам носити на засідання зброю

Рада заборонить нардепам носити на засідання зброю
Андрій Парубій

Парубій впевнений, що депутати проголосують за цей закон

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій має надію, що парламент завтра ухвалить закон, який дозволить представникам Управління держохорони оглядати нардепів на предмет володіння зброєю чи вибухівкою. Про це він заявив під час брифінгу за результатами засідання погоджувальної ради.

Зареєстрований у ВРУ законопроект № 8155 передбачає, що до будинків, де працюють Верховна Рада, президент, Кабмін тощо не допускаються особи із холодною чи вогнепальною зброєю, вибухівкою, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, легкозаймистими рідинами, піротехнічними засобами, отруйними і сильнодіючими речовинами. Виключення складають тільки державні охоронці таких будівель.

«В чому суть цього законопроекту? Його проста логіка полягає в тому, що у приміщеннях ВРУ, а також у тих органах державної влади, які перебувають під державною охороною, озброєними можуть бути тільки працівники державної охорони УДО. Цей законопроект передбачає, що незалежно від статусу, чи народний депутат, чи звичайний громадянин, ніхто не має права заходити у приміщення органів державної влади з вогнепальною зброєю, з вибуховими предметами і з будь-якими іншими речами, які становлять загрозу для життя людей», - розповів голова ВРУ.

Він підкреслив, що у діючому законі про статус народного депутата України зазначено, що особистий огляд народного депутата, огляд та перевірка його речей забороняються, якщо інше не встановлене законом. Тепер пропонується законодавчо затвердити, що народний депутат має скласти зброю у сейф перед тим, як зайти у парламент.

«Я думаю, що закон буде прийнятий дуже швидко. Я думаю, що закон буде дуже швидко підписаний президентом України. Я думаю, що закон буде дуже швидко опублікований в «Голосі України». Я не думаю, я переконаний, що це відбудеться дуже швидко, завтра», - уточнив Парубій.

Нагадаємо, 15 березня народний депутат Надія Савченко підтвердила, що прийшла у парламент зі зброєю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: