Вчитель року-2016 розповіла, чому поїхала на заробітки та чи планує повернутися в Україну

Вчитель року-2016 розповіла, чому поїхала на заробітки та чи планує повернутися в Україну
Віолетта Македон

Віолетта Македон переконує, що не тікала з України через злидні, а сповнила свою заповітну мрію пожити в Лондоні та практикувати мову

Найкращий учитель України 2016 року в номінації «англійська мова» Віолетта Македон поїхала до Великої Британії та влаштувалася на роботу доглядальницею за літнім чоловіком.

Сама вчителька зізналася «Тсн», що такої бурхливої реакції в Україні на свій переїзд не очікувала, а спекуляцій політиків не схвалює.

«Мене обурили ті гасла, які пишуть під моїм іменем», - каже вона. Ображена Македон і на журналістів, котрі переінакшили її слова для ще більшого розбурхання скандалу.

«Я так розумію, що не всі журналісти мають свою етику», - припускає вона. Жінка переконує, що не тікала з України через злидні, а сповнила свою заповітну мрію пожити в Лондоні та практикувати англійську з носіями мови.

«Я поїхала, щоб здобувати мовну практику для себе. По-друге, в мене є син, який хоче здобувати освіту в цій державі», - пояснила Македон. Українка твердить, що після вдосконалення англійської мови повернеться додому та поновить кар’єру.

«В мої плани входило повернутися до України, отримати ще більший досвід, щоб ділитися з ним своїми колегами і з учнями в першу чергу», - каже вона. До того ж, у Лондоні Македон уже дістала пропозицію викладати англійську українцям, які переїхали до Англії. Вчителька домовилася про роботу в суботніх школах української діаспори.

Македон у Великобританії планує залишатися, доки її син не вступить до вищого навчального закладу. Хлопець наразі в 10-му класі, тож у Британії вона перебуватиме ще мінімум рік-півтора.

«Вчителька планує весь цей час присвятити дослідженню цієї країни, а по поверненні в Україну написати підручник із краєзнавства, щоби ще якісніше викладати улюблений предмет юним українцям», - резюмується у сюжеті.

Нагадаємо, міністр освіти Лілія Гриневич у скандалі бачить і позитивні моменти.

«Це для мене ще більша мотивація йти і вигризати зарплату для вчителів», - сказала міністр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: