Чернівці потерпають від «зелених» вандалів

Чернівці потерпають від «зелених» вандалів
Під час цвітіння сакури обламують гілки і викопують дерева, - Брязкало

У місті обламують гілки з дерев, викопують кущі, квіти і навіть дерева

У Чернівцях цього року зламали та викопали понад десять дерев. Про це розповів начальник тресту зеленого господарства Олександр Брязкало, повідомляє МБ.

У міському тресті зеленого господарства зізнаються, що «зелений вандалізм» у Чернівцях досить поширений: обламують гілки, викопують кущі, квіти і навіть дерева.

«У нас цього року вже поламали кілька молодих дерев, причому недешевих. Два молодих дерева зламали на вулиці Поштовій, одне – на вулиці Франка. Ми посадили майже десять дерев на вулиці Переяславській, а три з них уже зламали. На вулиці Комунальників висадили катальпи, і за період карантину три дерева там зламали, а три – викопали», – розповідає Олександр Брязкало.

За словами Олександра Брязкала, також викопують і квіти на клумбах.

«Часто бачимо, як з клумб зникають тюльпани. Найчастіше це спостерігаємо на клумбі біля департаменту житлово-комунального господарства, що на вулиці Героїв Майдану. У центрі міста з клумбами – менше проблем», - зазначив Олександр Брязкало.

На алеї сакур теж не обійшлося без крадіжок.

«На вулиці Головній посадили 23 дерева сакури. Минулими роками тут вкрали одне дерево, ще одне дерево засохло. Сакури квітнуть приблизно місяць. І багатьох чернівчан приваблює ця алея, але не лише, щоб нею помилуватися. Дехто намагається зламати гілки. Це дуже погано для дерев, адже зараз триває вегетаційний період. Минулого року сакури теж гарно квітнули, але не було таких частих випадків обривання. Маємо свою гарну алею сакур, тож її варто берегти, а не ламати», – каже Олександр Брязкало.

До відома, у Чернівцях на площі Філармонії ще з кінця квітня цвітуть 30 японських вишень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: