Генпрокуратура: Міжнародне розслідування катастрофи MH17 виходить на фінальну стадію

Генпрокуратура: Міжнародне розслідування катастрофи MH17 виходить на фінальну стадію
Перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук зазначив, що розслідування катастрофи літака рейсу MH17 - абсолютно безпрецедентний у світовій історії випадок

Терміни передачі справи до суду залежать від голландських колег, - Сторожук

Розслідування Міжнародної слідчої групи за фактом збиття Boeing рейсу MH17 вийшло на фінальну стадію. Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, інформує «Укрінформ».

«У нашому розслідуванні ми виходимо на вирішальну стадію. Але конкретні терміни передачі (справи до суду - ред.) залежать від наших голландських колег», - сказав Сторожук.

Перший заступник генпрокурора пояснив, що така тривала підготовка матеріалів для передачі до суду пов'язана з безпрецедентним у світовій історії випадком.

«На практиці це абсолютно безпрецедентний у світовій історії випадок, досі не було такого розслідування і майбутнього формату суду, тому йде дуже ретельна підготовка, що, природно, вимагає багато часу», - зазначив Сторожук.

Він підкреслив, що протягом 2018 року Міжнародна слідча група займалася підготовкою для передачі матеріалів до суду Нідерландів, в тому числі, і на законодавчому рівні, оскільки необхідно було ухвалити ратифікаційний та імплементаційний пакет законів, які регламентують деякі процесуальні моменти, не врегульовані національним законодавством.

Як повідомлялося, у справі збиття «Боїнга» MH17 фігурують 120 осіб. Основний судовий процес над підозрюваними у збитті літака проходитиме у суді Нідерландів. Водночас країни-учасники Міжнародної слідчої групи у рамках свого кримінального провадження також зможуть звертатися з позовами у свої національні суди.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, що застосовується у зенітно-ракетному комплексі «Бук». Установка була доправлена з Росії і запущена з території, що контролювали російські терористи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: