Портніков пояснив, які наслідки може мати військовий переворот в Україні

Портніков пояснив, які наслідки може мати військовий переворот в Україні

Журналіст Віталій Портніков проаналізував можливі наслідки військового перевороту

Здійснення військового перевороту в Україні не є фантастичним сценарієм, і у випадку його реалізації він буде мати катастрофічні наслідки. Про це пише у своїй колонці журналіст Віталій Портніков.

За його словами, не можна повністю відкидати можливість військового перевороту, адже в Україні вже відбувались на перший погляд неможливі події, зокрема обрання президентом рецидивіста Віктора Януковича, причому після Майдану 2004 року, та напад Росії на Україну.

«Військовий переворот в Україні може мати катастрофічні наслідки для держави - втрату частини території, розрив із Заходом, розруху і смерть, відновлення повної залежності від Москви. Але це не означає, що його не може бути. І це не означає, що його прихильники уявляють собі його наслідки», -каже Портніков, додаючи, що прихильники перевороту цікавляться лише миттєвістю втіленням ненависті у реальні дії.

Журналіст радить не недооцінювати можливість народного депутата Надії Савченко здійснити переворот.

«Нам здається, що перевороти влаштовують інтелігентні люди у фраках і з вищою освітою - такі, як Ленін чи Троцький. Але, по-перше, Медведчук виглядає не гірше за Леніна і теж має юридичну освіту. А, по-друге, всі ті прихильники перевороту, які перебували поруч з його організаторами і закликали до революції, були схожі саме на Надію Савченко, а не на Льва Троцького. Тільки згадайте - матрос Дибенко, матрос Желєзняков, експропріатор Джугашвілі... Та в порівнянні з ними Надія Савченко - випускниця Інституту шляхетних дівчат. І так, ці люди прийшли до влади і влаштували все, про що ми тепер знаємо з підручників історії - Громадянську війну, Голодомор, репресії. І так, більшу частину з них експропріатор Джугашвілі, який став вождем народів Сталіним, розстріляв 1937 року. І ми тепер зараховуємо їх до жертв сталінських репресій», - написав він.

«Бенефіціарів військового перевороту в Україні теж може очікувати незавидна доля. Але ані Україні, ані нам з вами від цього краще не буде», - резюмував Портніков.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко звернулася до військовослужбовців, назвавши військовий переворот в Україні «очікуваною і правильною подією».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: