У Дніпрі пройшов марш військових (відео)

У Дніпрі пройшов марш військових (відео)
Почався марш військових біля ОДА
Фото: dp.informator.ua

На марш прийшли сотні людей

14 жовтня в Дніпрі пройшов марш військових в честь Дня захисника України. Захід розпочався о 9:30.

На марш прийшли сотні людей: військові, полковники, офіцери, курсанти, їх сім'ї і друзі, родичі загиблих воїнів АТО. Всіх об'єднувало одне - любов до своєї країни і подяку захисникам України за мир над головою.

Захід розпочався з прямого включення з Києва. Президент України вітав усіх захисників України з нашим державним святом, яке затверджено в країні вже 4 роки. Промова президента продовжувалася близько години.

На заході також пройшло посвячення в курсанти. Хлопці давали клятву, і єпископ Семион благословив їх на військову службу, після чого урочисто заграв Гімн України. Також військові виконали патріотичну пісню під звуки ударних і сопілки.

На марші було багато матерів з фотографіями в руках, вони прийшли вшанувати пам'ять синів, які загинули в зоні АТО. На честь загиблих Героїв оголосили Хвилину мовчання. Біля будівлі обласної державної адміністрації запанувала тиша, все опустили голови і стояли, незворушно.

Почався марш військових біля ОДА, першими в колоні йшли курсанти-ліцеїсти, за ними слідували військові, їх сім'ї, родини загиблих героїв, поліція. Кінцевим пунктом став недавно встановлений прапор України біля Історичного музею. Біля флагштока встановили 27-метрову сцену, на якій привітали військових за їх досягнення. Нагородження проводив заступник голови державної адміністрації Володимир Юрченко. Захисники України отримали нагороди за свої героїчні вчинки, хтось особисто в руки, а кого-то нагородили посмертно. Також біля прапора були встановлені пункти з польовою кухнею, де людей безкоштовно годували гречаною кашею, хлібом і пропонували гарячий чай.

Нагадаємо, 14 жовтня Україна святкує День захисника та День Українського козацтва, а також чергову річницю створення УПА. Крім того, віряни також відзначають День святої Покрови Пресвятої Богородиці. Християни східного обряду 14 жовтня відзначають одне з найбільш шанованих свят – Покрова Пресвятої Богородиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: