Волкер запропонував розмістити спостерігачів на українських кораблях

Волкер запропонував розмістити спостерігачів на українських кораблях
Курт Волкер заявив, що його зустріч з російським колегою Владиславом Сурковим може відбутися лише після звільнення українських моряків

Міжнародні спостерігачі - це найкращий варіант вирішення питання моніторингу в Азовському морі, - Волкер

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер вважає, що українська сторона повинна запросити на свої кораблі міжнародних спостерігачів. Це буде найкращий варіант вирішення питання про моніторинг в Азовському морі і в Керченській протоці. Про це Волкер повідомив під час телефонного брифінгу.

«Я думаю, присутність міжнародних спостерігачів, на додаток до тих, які є в Україні, було б дуже позитивним елементом для того, щоб забезпечити більш широкий погляд на ситуацію, зафіксувати дії Росії, і, напевно, щоб запобігти насильству», - сказав Волкер.

За совами спецпредставника США, Росія наполягає, що в ОБСЄ нема мандата, що дозволив би їм здійснювати моніторинг на територіях, крім тих, на які поширюється мандат організації в зоні припинення вогню.

«Думаю, що найкращим рішенням тут буде, щоб міжнародні спостерігачі були присутні в частині території України, що не є предметом територіальних суперечок, а так само на українських суднах, на запрошення України», - заявив дипломат.

Раніше спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що його зустріч з російським колегою Владиславом Сурковим може відбутися лише після звільнення українських моряків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: