«Я буду ходити!» – українські ветерани проходять курс реабілітації у США

«Я буду ходити!» – українські ветерани проходять курс реабілітації у США
«Я буду ходити!» – українські ветерани проходять курс реабілітації у США

За останній рік волонтери з Revived Soldiers Ukraine допомогли понад десятьом пораненим українським воїнам отримати складну медичну допомогу у США

Молитовник та підручник з англійської мови – Михайло та Володимир вірять, що навчаться жити по-новому.

Українські військові приїхали до Лос-Анджелеса на реабілітацію. Після отримання поранень під Дебальцевим у хлопців відмовили ноги. Українські волонтери з Revived Soldiers Ukraine у Каліфорнії зняли їм будинок, купили машину та знайшли найкращих спеціалістів.

У цьому реабілітаційному центрі крок за кроком Михайло та Володимир ідуть до мети – встати на ноги. І це всупереч прогнозам лікарів.

«Коли на огляд прийшов лікар, я поставив конкретне запитання: ходити буду? Він сказав: ні, ти будеш як овоч. А я сказав лікарю: а чи не пішли б ви куди подалі! Я буду ходити, я боровся і буду боротися», – розповів ветеран Михайло Берега.

За кожним заняттям пильно спостерігає тендітна жінка. Наталка вийшла заміж за Михайла, коли він уже не ходив. Рідні попереджали: буде важко. Однак вона вірила, що переможуть.

«У мене таке почуття, що зараз він стане і піде, і такий сюрприз зробить. Буває таке відчуття. З кожним днем щось нове, особливо ці болі...» – поділилася Наталка.

Біль почав відчувати й Володимир, однак гарантій, що він завтра почне бігати, ніхто не дає.

«Хоча вони перебувають тут не дуже довго, але зробили значний поступ. Я впевнений, що вони й самі про це можуть розповісти. Але неможливо сказати: «Гей! Я думаю, що саме ось цього дня ти почнеш ходити». Ця медицина дуже нова. Тож певним чином хлопці – об’єкт експериментування, адже кожна людина унікальна. Кожне пошкодження хребта унікальне» – сказав Ґаррет Райт, співробітник центру реабілітації «Некст Степ».

За останній рік волонтери з Revived Soldiers Ukraine допомогли понад десятьом пораненим українським воїнам отримати складну медичну допомогу у США.

«Все залежить від коштів: скільки ми зберемо, чи ми будемо мати ще можливість. Але ми плануємо вже. Віза робиться одному військовому зараз. 16 хлопців уже в Америці побували», – розповів волонтер українського Revived Soldiers Ukraine Андрій Гось.

Реабілітація – недешевий процес. Щомісяця за послуги цього центру волонтери сплачують 2,5 тисячі доларів, і це зі значною знижкою. Пожертви продовжують надходити. Як люди, що жертвують, так і самі поранені солдати прагнуть єдиного.

«Всі хочуть, щоб мирно було, щоб не було інвалідів, що втрат не було», – поділився Михайло Берега.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: