ДТЕК не є монополістом — голова АМКУ

 ДТЕК не є монополістом — голова АМКУ
У грудні 2018 року АМКУ дійшов висновку, що ДТЕК має ринкову владу на ринку електроенергію, але не має можливостей нею скористатися

Факту наявності значної ринкової частки недостатньо, - Терентьєв

Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв заявив, що з точки зору АМКУ компанія ДТЕК не є монополістом на електроенергетичному ринку. Про це йшлося в ефірі програми «Тема дня» (канал — UA:Перший)

Як зазначив Терентьєв, факту наявності значної ринкової частки недостатньо.

«Ринок електроенергії зараз – регульований, з обмеженою конкуренцією. В умовах обмеження конкуренції НКРЕКП, ми не можемо казати про те, що суб’єкт зловживає монопольним становищем, коли всі комерційні рішення замість нього приймаються державними (органами — ред.)», - пояснив Терентьєв.

За словами голови АМКУ, у поточній моделі ринку електроенергії обсяги відпуску електроенергії встановлює Міністерство енергетики та вугільної промисловості, диспетчеризацію здійснює державне підприємство «Укренерго», єдиним покупцем виступає державне підприємство «Енергоринок», а ціни встановлює Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Терентьєв нагадав, що у грудні 2018 року АМКУ дійшов висновку, що ДТЕК має ринкову владу на ринку електроенергію, але не має можливостей нею скористатися. Справа щодо можливого монополізму ДТЕК була закрита.

«Казати про те, що компанія зловживає монопольним становищем, не можна» - заявив 29 січня голова АМКУ в ефірі UA:Перший.

Як повідомлялося, розслідування АМКУ розпочалось у 2015 році й тривало три роки. Згідно звіту АМКУ у 2015-2017рр. частка групи ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищувала 26%.  

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: