19 звільнених з полону українців вже отримали по 100 тисяч гривень

19 звільнених з полону українців вже отримали по 100 тисяч гривень
Звільнені з полону українці, 27 грудня 2017 року 

Загалом документи на отримання грошової допомоги подали 71 людини із 74 звільнених з полону

На рахунки 19 звільнених з полону на Донбасі українських заручників вже надійшла грошова допомога від держави у розмірі 100 тисяч гривень.

Про це у коментарі Громадському повідомила начальниця Управління з питань переміщених осіб Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Ірина Колупаха, яка послалася на оперативну інформацію від органів соцзахисту.

За її словами, МінТОТ відповідальне за виділення та перерахунок коштів до органів соціального захисту населення, тоді як останні вже безпосередньо працюють зі звільненими з полону та ухвалюють рішення про відправлення коштів на особисті рахунки.

«На сьогодні міністерством на рахунки органів соцзахисту перераховано кошти в 14 регіонах на загальну суму в 4,8 мільйони гривень. Тобто 48 особам мають бути перераховані кошти», — сказала Колупаха.

Отримали кошти вже 14 людей з Донецької області, двоє з Кіровоградської та по одній особі з Сумської, Харківської та Житомирської областей.

У МінТОТі додали, що загалом документи на отримання грошової допомоги подали 71 людини з 74 звільнених з полону.

«Тобто вони стовідсотково отримають усі виплати», — пояснила Колупаха. На питання про те, чи встигнуть останні троє людей отримати виділену їм допомогу, у МінТОТі пояснили, що час ще є. Один зі звільнених з полону очікує на друк паспорту громадянина України, після чого зможе претендувати на гроші.

Зазначимо, що для отримання грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень кожному звільнені з полону на Донбасі повинні були подати до міністерства відповідні документи та отримати гроші у термін 6 місяців з дати звільнення.

Тобто останній день, коли вони могли отримати гроші — це 27 червня, адже 27 грудня 2017 року на Донбасі відбувся обмін заручників. Це був перший за два роки та найбільший обмін. 

Раніше у МінТОТі заявили, що виплата грошової допомоги для звільнених з полону на Донбасі розпочнеться тоді, коли прем’єр Володимир Гройсман підпише порядок надання цих виплат. Гройсман заявив, що уряд виплатить кошти звільненим з полону після перевірки щодо них.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: