Борг держбюджету перед «Рівнегаз збутом» перевищив мільярд гривень

Борг держбюджету перед «Рівнегаз збутом» перевищив мільярд гривень

З початку опалювального сезону заборгованість держбюджету перед «Рівнегаз збутом» за субсидії та пільги зросла втричі

Станом на 1 лютого 2018 року державний бюджет заборгував ТОВ «Рівнегаз збуту» 1,11 млрд грн за газ, який компанія поставила субсидіантам і пільговикам Рівненщини. Бюджетні неплатежі стали причиною затримки оплати за газ, що поставляється з ресурсу держави.

ТОВ «Рівнегаз збут» як постачальник газу для населення в межах ПСО здійснює збір коштів за спожитий населенням газ для розрахунку за нього перед оптовим постачальником. Оптовим постачальником блакитного палива для населення відповідно до законодавства є НАК «Нафтогаз України». У ціні газу, котра затверджена урядом, частина НАК «Нафтогаз України» становить 85%.

Субсидії та пільги на Рівненщині отримують майже 186 тис. домоволодінь, а це 71% від загальної кількості споживачів природного газу компанії. Через відсутність компенсації за субсидії із бюджету «Рівнегаз збут» не може наповну здійснити розрахунки з НАК «Нафтогаз України».

«На початку опалювального періоду борг держбюджету з відшкодування наданих населенню пільг та субсидій складав 376 млн грн, а станом на початок лютого вже 1,11 млрд грн, тобто збільшився майже втричі. Через державний борг за газ, спожитий пільговиками і субсидіантами, у компанії виникає борг перед НАК «Нафтогаз України», - зазначив директор «Рівнегаз збут» Леонід Кошельник.

На додачу, від початку опалювального сезону майже на 30 млн грн зросли також неплатежі мешканців області за спожитий газ. Як результат, середня заборгованість на одного споживача палива на Рівненщині складає 489 грн. А це на 107 грн більше, ніж на початку опалювального сезону.

Для погашення боргів ТОВ «Рівнегаз збут» просить своїх клієнтів-боржників невідкладно здійснити розрахунки за спожите блакитне паливо або укласти графік погашення заборгованості. Лише таким чином боржники зможуть уникнути припинення газопостачання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: