«Чернівцігаз Збут» повернув до держбюджету 73 млн грн невикористаних субсидій

«Чернівцігаз Збут» повернув до держбюджету 73 млн грн невикористаних субсидій

Протягом опалювального сезону 2017-2018 рр. субсидію на газ в Чернівецькій області отримали 124 тис. споживачів

ТОВ «Чернівцігаз Збут» здійснило перерахунок субсидій для 36,6 тисяч клієнтів, внаслідок чого до державного бюджету було повернуто 73,4 млн грн невикористаних субсидій за опалювальний період 2017-2018 років. Перерахунок невикористаних коштів державної допомоги товариство здійснило на виконання постанов Кабінету міністрів України.

Протягом опалювального сезону 2017-2018 рр.  субсидію на газ в Чернівецькій області отримали 124 тис. споживачів, на загальну суму майже  1,02 млрд грн.  Згідно постанов КМУ № 534, 848 та 409 (зі змінами), ТОВ «Чернівцігаз Збут» перерахував надлишок коштів до державного бюджету. 

«В цьому році суми невикористаної державної допомоги менші, аніж це було за попередній опалювальний період. Передусім пов’язано це із зменшенням урядом соціальної норми споживання газу, яка відбулася з жовтня 2017 р. До 1 червня, як і того вимагалося, ми подали управлінням з питань соціального захисту населення всі списки субсидіантів із зазначенням сум невикористаної субсидії. Клієнтам, які заощадили субсидію, частина нарахувань буде монетизована. В той же час після повернення субсидій близько 6% наших клієнтів стали боржниками перед компанією, оскільки мали заборгованість до призначення субсидії, адже субсидія за поточний період не погашає заборгованість минулих періодів, - пояснює директор ТОВ «Чернівцігаз Збут» Володимир Ляшенко.

Отримати частину грошової компенсації в еквіваленті, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу (станом на 1 травня 2018р.),  матимуть змогу споживачі, які використовують природний газ для індивідуального опалення. Ці кошти вже не залишаються на рахунку споживача, а перераховуватимуться на його особовий рахунок в банківській установі або виплачуватимуться через відділення поштового зв’язку «Укрпошта».

Всю іншу інформацію щодо таких перерахунків споживачі можуть дізнатись виключно в місцевих управліннях з питань соціального захисту населення. Після перерахунку субсидії інформацію про стан особового рахунку клієнти «Чернівцігаз Збуту» зможуть переглянути в «Особистому кабінеті» на сайті https://104.ua/ua/ або ж в рахунках, які надійдуть за їхньою адресою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: