«Ціни будуть тільки рости». Відома забудовниця вирішила заспокоїти себе і налякати покупців

«Ціни будуть тільки рости». Відома забудовниця вирішила заспокоїти себе і налякати покупців
Забудовники не радять очікувати зниження собівартості будівництва 

Родина Пилипенків контролює потужний будівельний холдинг «Ковальська»

В довгостроковій перспективі ціна квадратного метра в новобудовах Києва буде неухильно зростати, незважаючи на перебої попиту, викликані карантином.

Про це у коментарі «Мінфіну» розповіла директор зі стратегії та розвитку ПБГ «Ковальська» Ольга Пилипенко.

Пилипенко зазначила, що обмеження, які спричинив собою карантинний режим по всій Україні, змусять багатьох забудовників переглянути терміни здачі об'єктів.

«За нашими оцінками, в Києві і області з початку березня було припинено близько 50 об'єктів багатоквартирних будинків. При цьому, більшість забудовників, які не зупинили роботи, змушені були сповільнити темпи будівництва», - заявила директор зі стратегії та розвитку ПБГ «Ковальська».

Вона визнає, що тривалий карантин і невтішні прогнози про поширення коронавірусу закономірно викликали хвилювання у інвесторів житлової нерухомості.

«Особливо гостро забудовники відчули це в першій половині квітня, коли продажі і активність клієнтів просіли навіть у великих гравців. За результатами місяця, потік потенційних клієнтів у наші відділи продажів зменшився в 2-3 рази», - розповіла Пилипенко.

Але при цьому стверджує, що ціни на нерухомість будуть рости.

«За нашими прогнозами, очікувати зниження собівартості будівництва цього року не варто. Основний фактор, від якого буде залежати динаміка цін на ринку нерухомості, — це зростання курсу долара до гривні. Можливий стрибок для багатьох забудовників буде означати збільшення витрат на матеріали і будівельні роботи, а отже перегляд цін неминучий», - резюмувала Пилипенко.

 Читайте також:
Після карантину українці почнуть скуповувати квартири. Що буде з попитом і цінами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: