Експерт: Україна повинна перевести антрацитові ТЕС на газове вугілля, щоб не залежати від РФ

Експерт: Україна повинна перевести антрацитові ТЕС на газове вугілля, щоб не залежати від РФ

Щоб не допомагати РФ фінансувати бойовиків на Донбасі, Україна повинна перевести всі ТЕС з антрациту на газове вугілля, яке є в Україні

Україні важливо перевести теплоелектростанції з антрациту на вугілля газової групи, щоб не залежати від антрациту, який зараз імпортується з Росії. Про це в ефірі «Прямого каналу» заявив економічний оглядач Олег Гавриш.

«Росія за останній місяць збільшила обсяг експорту вугілля на 18%. В Європу і в Україну. Збільшила за рахунок того, що відібрала наші шахти на Донбасі. Вона постачає вкрадений з українських шахт вугілля собі, а власний – експортує», - сказав Гавриш.

За його словами, щоб не допомагати РФ фінансувати бойовиків на Донбасі, Україна повинна перевести всі ТЕС з антрациту на газове вугілля, яке є в Україні.

«Вихід у тому, щоб відмовитися від споживання антрациту, оскільки це особливий вид вугілля для теплоелектростанцій, який залишився тільки на окупованих територіях, його можна добувати тільки там. І перейти на споживання газової групи вугілля. Для цього вже переобладнують цілий ряд українських теплоелектростанцій під це вугілля, яке у нас є», - уточнив Гавриш. За його словами, в даний час тільки компанія «Донбасенерго» не переобладнує блоки ТЕС.

«Вона купує російське вугілля і працює за рахунок нього. Безумовно, потрібно перевести цю компанію на українське газове вугілля», - зазначив оглядач.

Як повідомлялося, Рада ринку електроенергії України має намір ввести правило, згідно з яким в Україні в першу чергу будуть працювати ТЕС на українському вугіллі, і лише потім можуть включатися ТЕС, які працюють на імпортному вугіллі. На думку експертів, таке рішення буде стимулювати енергокомпанії швидше переводити блоки ТЕС з імпортного на українське вугілля, що також збільшить попит на українське вугілля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: