Гройсман закликав інвесторів подивитися на Україну «по-новому»

Гройсман закликав інвесторів подивитися на Україну «по-новому»
Виступ Володимира Гройсмана під час міжнародного форуму Toronto Global Forum

Україна може стати найбезпечнішим і найуспішнішим стартапом, вважає Гройсман

Економіка України долає кризові явища 2014-2015 років і поступово переходить до економічного зростання. Колосальний потенціал, який має Україна, тільки починає розкриватись. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час міжнародного форуму Toronto Global Forum, присвяченого питанням розвитку глобальної економіки та розвитку американського континенту, повідомляє прес-служба уряду.

Гройсман підкреслив, що небагато країн пройшли період змін такого масштабу, як ті, які сьогодні відбуваються в Україні. Натомість за три роки запроваджено децентралізацію, розумну дерегуляцію, реформи банківського та енергетичного секторів.

«Криза дала нам можливості – можливості ухвалити необхідні рішення та вести трансформації, - сказав Гройсман. – Сьогодні ми говоримо про подальшу дерегуляцію, створення сприятливого ділового клімату – аби кожна інвестиція в нашу економіку була успішною».

На думку прем’єра, ключові сектори можливостей України – людський капітал, родючі землі, здатні забезпечити продовольчу безпеку всього регіону, енергетика, передусім енергоефективні технології та використання потужностей газотранспортної системи та системи газових сховищ, логістика і реалізація транспортних можливостей в напрямку Схід – Європа, а також інновації, зокрема в частині сприяння розвитку стартапів.

«На часі – питання масштабної і прозорої приватизації. Зараз формуємо нове законодавство, яке дасть можливість побудувати ефективну систему продажу нестратегічних держактивів», - сказав Гросман.

В цьому контексті, додав він, Кабінет міністрів визначив пріоритети інноваційної діяльності на 2017-2021 роки, серед яких - авіа-, судно- та ракетобудування, нанотехніка, агропромисловість, видобуток газу, медицина та фармацевтика, охорона навколишнього середовища, робототехніка та інтеграція в світовий ланцюг доданої вартості з перетворенням України на світовий виробничий та логістичний хаб. 

«Зростання України буде безпрецедентно динамічним, і ми можемо зробити це разом. Сьогодні ринок орієнтується на щось нове, нові стартапи. Я скажу - Україна може стати найбезпечнішим і найуспішнішим стартапом», - зазначив Гройсман.    

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: