Євроспільнота очікує прийняття закону про «зелені» аукціони вже у лютому

Євроспільнота очікує прийняття закону про «зелені» аукціони вже у лютому
«Зелені» аукціони дозволять формувати справедливу ціну електроенергії, -  Петров

Прийняття законопроекту у лютому-березні стане новою ерою для інвестиційного середовища в сфері ВДЕ, - експерт

Енергетичне співтовариство розраховує, що законопроект №8449-д про впровадження з 2020 року «зелених» аукціонів буде прийнятий вже в лютому-березні 2019 року. Про це заявив директор секретаріату Енергетичного співтовариства Януш Копач (Janez Kopač) на дискусійній панелі «Українського Дому у Давосі» у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі (Швейцарія).

Як зазначив Копач, вони допомагали розробляти законопроект про «зелені» аукціони і тому він сподівається, що друге читання буде в лютому-березні, і прийняття законопроекту стане новою ерою для інвестиційного середовища в сфері ВДЕ.

Генеральний директор енергохолдингу ДТЕК Максим Тимченко повідомив, що компанія підтримує ініціативу впровадження системи аукціонів і готова брати участь у них.

«Ми готові брати участь в новій системі аукціонів, до якої Україна прийде, я в цьому переконаний. Ми максимально активно підтримуємо зміни в законодавство, тому що вони потрібні. Це те, що відбувається сьогодні в багатьох країнах, це дасть виграшну ситуацію як для компаній, які будують, так і для споживача», - сказав Тимченко.

За словами заступника директора ЄБРР в Україні Марини Петров, впровадження нової системи підтримки відновлюваної енергетики на основі «зелених» аукціонів дозволить формувати справедливу ціну електроенергії і сприяти становленню нового конкурентного ринку.

 Нагадаємо, законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел» був прийнятий в першому читанні в кінці грудня 2019 року. Він передбачає запуск обов'язкових аукціонів для проектів з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) з 1 січня 2020 року. Кінцевий термін підписання попередніх договорів (PrePPA) для завершення розпочатих проектів в сфері ВДЕ на умовах «зеленого» тарифу (незалежно від розміру проекту) - 31 грудня 2019 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: