Китай ввів в експлуатацію два нових ядерних реактори

Китай ввів в експлуатацію два нових ядерних реактори

В енергоблоках 1, 2, 3 і 4 використовуються російські ядерні реактори ВВЕР-1000

Фото: Сіньхуа

Друга черга Тяньваньської АЕС запущена в роботу

Корпорація CNNC повідомила, що на 4-му енергоблоці Тяньваньської АЕС завершилися 100-годинні пробні експлуатаційні випробування під повним навантаженням. Таким чином, пояснює Сіньхуа, найбільший китайсько-російський спільний проект в галузі ядерної енергетики - друга черга Тяньваньської АЕС (енергоблоки 3 і 4) - був повністю введений в експлуатацію.

Як розповіли в корпорації CNNC, Тяньваньська АЕС розташована в районі Ляньюнь міста Ляньюньган в провінції Цзянсу на сході країни. Після пуску двох енергоблоків другої черги АЕС річний обсяг генерації електроенергії дозволить забезпечувати електрикою 10 млн домогосподарств на рік, а щорічне зниження викидів буде подібним до появи в дельті Янцзи лісів площею понад 35 тис. га.

Представник CNNC також повідомив, що на Тяньваньській АЕС може бути заплановано будівництво 8 енергоблоків, оснащених водо-водяними реакторами класу 1 млн кВт. Після спорудження 8 енергоблоків загальна потужність енергоустановок АЕС перевищить 9 млн кВт, а річний обсяг виробництва електроенергії складе близько 70 млрд кВтг. В енергоблоках 1, 2, 3 і 4 використовуються російські ядерні реактори ВВЕР-1000.

В енергоблоках 5 і 6 будівництва третьої черги АЕС будуть використані енергетичні установки, розроблені корпорацією CNNC, потужність кожної складе 1,118 млн квт. Планується, що до кінця 2021 року ці фірми будуть введені в комерційну експлуатацію; в енергоблоках 7 і 8 будуть застосовані російські реактори третього покоління ВВЕР-1200.

Нагадаємо, китайська державна компанія China General Nuclear Power Corporation (CGN) повідомила про те, що в місті Тайшань почав діяти перший в світі ядерний ректор третього покоління. Даний реактор був розроблений із французькою компанією Areva

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: