На Хмельниччині понад 200 тис. споживачів газу можуть залишитись без субсидій

На Хмельниччині понад 200 тис. споживачів газу можуть залишитись без субсидій

Головною умовою для отримання державної допомоги на житлово-комунальні послуги є відсутність заборгованості

У Хмельницькій області заборгованість споживачів газу, які отримуюсь субсидії, станом на 1 липня 2018 р. сягнула 171 млн грн. Це майже 80% від загальної заборгованості клієнтів «Хмельницькгаз збуту». Наразі борги мають 201 тисяча подолян, яким була призначена державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг. В разі непогашення боргів вони залишаться без субсидій.

Борги за газ серед отримувачів субсидій пов`язані із зменшенням розміру субсидії внаслідок зменшення соціальних нормативів, в межах яких держава надає субсидії та, відповідно, збільшенням обов’язкової частки платежу. Тобто, держава компенсує громадянам вартість газу тільки в межах новоприйнятих субсидійних норм, решту спожитого понаднормово газу споживачі повинні оплатити за повною вартістю.

«На сьогодні складається критична ситуація з розрахунками за спожитий газ споживачів-субсидіантів, - інформує директор ТОВ «Хмельницькгаз збут» Олександра Панькевич. – Наразі ми вже передали управлінням соціального захисту області дані щодо отримувачів державної допомоги, які мають борги. Такі клієнти-боржники субсидії з газопостачання на наступний період не отримають».

В квітні державою були змінені вимоги для отримання субсидії. Зокрема, вчергове зменшено соціальний норматив, а також те, що в разі простроченої понад два місяці  заборгованості  з оплати комунальних послуг субсидія на наступний опалювальний період не призначатиметься. Тому для призначення субсидії на літній та наступний опалювальний періоди - необхідно повністю сплатити за використаний газ.

Наразі інформацію про стан особового рахунку та існуючу заборгованість споживачі можуть дізнатися у Особистому кабінеті на сайті 104.ua або у структурних підрозділах за місцем проживання, також безпосередньо зі щомісячних рахунків за газ.

Нагадаємо, що у разі виникнення труднощів з погашенням заборгованості клієнти-боржники можуть звертатися у свої підрозділи газопостачальної компанії за місцем проживання для проведення реструктуризації боргу. Також, в разі потреби – звернутися в органи соціального захисту населення для оформлення субсидії або пільги. Наразі головною умовою для отримання державної допомоги на житлово-комунальні послуги є відсутність заборгованості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: